Nieuws

> Tweehonderd werkervaringsplaatsen bij grote werkgevers in Groningen

Tweehonderd werkervaringsplaatsen bij grote werkgevers in Groningen

Gemeente groningen logo

Bij een reeks grote werkgevers in Groningen krijgen dit jaar 200 jongeren een werkervaringsplaats. Het gaat om pas afgestudeerden aan HBO of universiteit. Dat bleek op de conferentie over jeugdwerkloosheid in de Euroborg op dinsdag 4 maart. Hier kwamen plannen en eerste resultaten in de strijd tegen jeugdwerkloosheid aan de orde.

Voor de conferentie verzamelen zich zo’n 250 genodigden. Het gaat om bestuurders en ambtenaren van gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en werkgevers. Gezamenlijk willen zij de jeugdwerkloosheid terugdringen. Een panel van deelnemers bespreekt het actieplan dat de afgelopen maanden al zijn eerste vruchten afwierp.

Werk in Zicht

Wethouder Arbeidsmarktbeleid van Groningen Ton Schroor is ook voorzitter van Werk in Zicht. Daarin werken alle gemeenten in de provincie Groningen en Noord-Drenthe met het UWV samen om de arbeidsmarkt zo goed mogelijk te bedienen. “We hebben 3,4 miljoen euro aan middelen, waarvan 1,6 miljoen rijksbijdrage. Het doel is om 2.000 jongeren aan een traject  te helpen. Dat kan bijvoorbeeld een werkervaringsplek of een werkleerbaan zijn, maar ook scholing”, zegt Ton Schroor. Met uiteindelijk als doel: betaald werk.

Vliegende start

“Er zijn de afgelopen drie maanden al dertig projecten begonnen. Daarmee maken we een prachtige vliegende start.” Ton Schroor erkent dat het vaak om plekken bij de overheid gaat. “Wij voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om tegen de stroom in te ondersteunen. Ik roep het bedrijfsleven op om ons voorbeeld te volgen.”

Lees het volledige nieuwsbericht

Gemeente Groningen, 6 maart 2014

Leerwerkloket: 
Categorieën: