Nieuws

> Evenement ROC Twente voor horecabedrijfsleven en onderwijs

Evenement ROC Twente voor horecabedrijfsleven en onderwijs

Op woensdag 11 februari vond op het ROC van Twente in Almelo voor het eerst een evenement plaats voor het bedrijfsleven en onderwijs in de horeca. Onder de noemer ‘Leren doen we samen’ werd de onderlinge verbinding versterkt.

Leermeesters, stagebegeleiders, ondernemers, docenten en studenten in de horeca waren aanwezig. In totaal namen ongeveer 300 deelnemers deel aan een gevarieerd programma van diverse lezingen en workshops, waaronder de lezing ‘Puberbrein: de missende handleiding’ en een demonstratie van meesterkok Cees Helder.

Prijs voor Beste horeca-leerbedrijf 2015 ROC van Twente

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Praktijkopleiders, ook wel leermeesters of stagebegeleiders genoemd, leveren een essentiële bijdrage aan het onderwijs. Om de leerbedrijven te bedanken, heeft het ROC van Twente gemeend hiervoor een eigen prijs in het leven te roepen. Het Wilmink Theater en Muziekcentrum werd uitgeroepen tot Beste horeca-leerbedrijf 2015 ROC van Twente. Dit bedrijf won eerder dit jaar de tweede prijs in de landelijke finale van ‘Beste leerbedrijf Horeca van Nederland 2014’. Het ROC van Twente start dit jaar een verkiezing voor Beste horeca-leerbedrijf 2016 ROC van Twente, waarvan de uitreiking tijdens het volgende event zal plaatsvinden.

Leerwerkloket: