Nieuws

> Leren en Werken actief op Twitter Banendag

Leren en Werken actief op Twitter Banendag

Leren en Werken

Dinsdag 24 februari was de eerste Europese Twitter Banendag. Deze dag was een initiatief van Twitter, Monsterboard en UWV. Deze dag kon er getwitterd worden met de hashtag #JouwBaan. Er werden tweets verstuurd met o.a. vacatures, carrièrekansen en sollicitatietips. Ook waren er coaches online op Twitter om ondersteuning te bieden bij vragen over solliciteren. Leren en Werken heeft zich deze dag ook ingezet en volop getwitterd met de hashtag #JouwBaan.

Leerwerkloketten

De leerwerkloketten Alblasserwaard Vijfheerenland, Haaglanden, Utrecht, Eindhoven, Helmond en Drechtsteden hebben de hele dag veel tweets verzonden. Zij tweetten vooral leerbanen en beantwoordden klantvragen. Niet alleen de leerwerkloketten hebben zich ingezet die dag, ook partners van Leren en Werken en andere projecten van UWV, zoals 50plus en Werkversterkers.

@Lerenenwerken heeft 34 keer geretweet, 11 tweets geplaatst, is 16 keer geretweet en heeft ongeveer 35 nieuwe volgers erbij gekregen. Daarbij zijn onze retweets 100-en keren weer geretweet.

Hoogtepunten

Op het hoogtepunt werden er op de Twitter Banendag 65 tweets per minuut verzonden met de hashtag #JouwBaan. TrendingTopicsNL werd angstvallig in de gaten gehouden en daar kwam de #JouwBaan maar liefst vijf keer op de eerste plaats te staan. Er waren enkele vroege vogels al aan het twitteren, waardoor om half 8 in de ochtend al plek nummer 2 in de top 10 werd bereikt. Om 9 uur was de eerste plek echter al bezet door #JouwBaan. Andere momenten waarop #JouwBaan trending topic was, waren 11 uur, 16 uur, 17 uur en 21 uur.

Traineewerving UWV

UWV benutte de banendag door 130 trainees te werven die per 1 mei van start gaan. Op de banendag konden sollicitanten een Wildcard winnen voor de selectiedag op 2 april door een pitch van 30 seconden op te sturen. Al snel stroomden de sollicitaties binnen en verschenen er leuke filmpjes op Twitter. De vacature is hier te vinden.