Nieuws

> Maandag 9 september: nationale opening mbo-jaar 2019-2020!

Maandag 9 september: nationale opening mbo-jaar 2019-2020!

Hans de Boer, minister van Engelshoven, wethouder Klaas Verschuure, kickbokser Rico Verhoeven, 42 ambassadeurs… Maandag komen zij in actie voor het mbo tijdens de nationale opening mbo-jaar 2019-2020

Vorig jaar startten we een nieuwe traditie: de nationale opening van het mbo-jaar. Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander was toen onze eregast. Dit jaar organiseren we net zo’n geweldige opening, in de provincie Utrecht. Leerhotel Het Klooster van MBO Amersfoort is gastlocatie, namens alle mbo-scholen in het land en de scholen in de provincie in het bijzonder. 

De presentatie is in handen van Desiree Hernandez, Landelijk Ambassadeur mbo 2018 en Dirk Megens, Leraar van het jaar mbo 2019 . Het programma van de opening draait om de drievoudige opdracht van het mbo: opleiden voor arbeidsmarkt (vakkenis), samenleving (burgerschap) en een leven lang ontwikkelen.De opening van het mbo-jaar markeert ook de start van de verkiezing Landelijke ambassadeur 2019. 42 studenten doen mee aan deze battle die een eigen YouTube-serie heeft: ‘Mbo’ers pakken aan!’. 

De teaser voor de bijbehorende campagne Mbo’ers pakken aan zal op 9 september voor het eerst te zien zijn.

De nationale opening van het mbo-jaar is op 9 september vanaf 14.00 uur ook op de site van de MBO Raad via een livestream te volgen.

Categorieën: 
Mbo