Nieuws

> Mbo programma - Skills the Finals

Mbo programma - Skills the Finals

Naast het Skills The Finals LOB-programma voor vmbo-leerlingen is er dit jaar ook gedacht aan een mbo-programma waarbij mbo-studenten mee kunnen doen aan specifieke mbo-challenges en doe-activiteiten. Daarnaast is er een rondleiding speciaal voor mbo-klassen en kunnen zij een bezoek brengen aan de verschillende vakwedstrijden, inclusief extra uitleg door oud skills-kampioenen. Ook hebben mbo-studenten gelegenheid om extra informatie en voorlichting in te winnen over stagemogelijkheden, arbeidskansen en beroepen door SBB-adviseurs en mensen uit het bedrijfsleven.

NEEM TIJDENS SKILLS THE FINALS DEEL AAN HET LOB-PROGRAMMA

Het LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en -Begeleidingsprogramma) van Skills The Finals is er speciaal voor scholen die hun leerlingen en studenten kennis willen laten maken met allerlei beroepen. Bij dit gratis programma gaan de leerlingen en studenten gericht langs de beroepen, zien zij jonge vakmensen aan het werk en gaan zij aan de slag met opdrachten en activiteiten waardoor zij kennismaken met de beroepen. Ook ervaren de leerlingen en studenten de nationale kampioenschappen zelf tijdens interactieve doe-activiteiten en challenges. Als hulpmiddel krijgen de leerlingen en studenten een opdrachten- en routekaart. Docenten ontvangen deze samen met een docentenhandleiding voorafgaand, als voorbereiding op het bezoek aan Skills The Finals.

SPECIAAL VOOR HET MBO

Naast het Skills The Finals LOB-programma voor vmbo-leerlingen is er dit jaar ook gedacht aan een speciaal mbo-programma waarbij mbo-studenten mee kunnen doen aan specifieke mbo-challenges en doe-activiteiten. Zo is er de MBO Trailer: in een speciaal ingerichte trailer wordt tijdens deze workshop de zin en onzin van Virtual en Augmented Reality uiteengezet. Na een korte introductie kun je zelf aan de slag. Zowel met de digitale als de analoge variant. Je gebruikt ze naast elkaar en ontdekt op die manier zelf wat de mogelijkheden en tekortkomingen zijn. Daarnaast is er een rondleiding voor mbo-klassen en kunnen zij een bezoek brengen aan de verschillende vakwedstrijden. Ook hebben mbo-studenten gelegenheid om extra informatie en voorlichting in te winnen over stagemogelijkheden, arbeidskansen en beroepen door SBB-adviseurs en mensen uit het bedrijfsleven. Inschrijven!

AANSLUITING LOB OP SCHOOL

Op een centraal punt staan voorlichters die vragen kunnen beantwoorden over studiekeuze, opleidingen en beroepen. Daarnaast zijn er bedrijven die product- en materiaaldemonstraties en informatie geven. Bij elke vakwedstrijd is informatie en voorlichting te vinden over het vak inhoudelijk en de opdracht waar de finalisten mee bezig zijn. Het LOB-programma sluit mooi aan op bestaande schoolprogramma’s en past in het LOB-dossier van de (v)mbo-student. Daarnaast kan het gebruikt worden binnen het profiel- en studiekeuzeproces of is het te combineren met een beroepskeuzetest.

PROGRAMMA TIJDENS SKILLS THE FINALS

Voor wie?

PO-leerlingen, vmbo-leerlingen en mbo-studenten

Donderdag 15 maart van 10.00 uur – 16.00 uur

Rondleidingen
Voorlichting/beroepeninformatie
Doe-activiteiten
Challenge-activiteiten
Bezoek vakwedstrijden Skills Talents en Skills Heroes

Vrijdag 16 maart van 10.00 uur – 16.00 uur

Rondleidingen
Voorlichting/beroepeninformatie
Doe-activiteiten
Challenge-activiteiten
Bezoek vakwedstrijden Skills Heroes

Zaterdag 17 maart van 10.00 uur – 15.00 uur

Voorlichting/beroepeninformatie
Doe-activiteiten
Challenge-activiteiten
Bezoek vakwedstrijden

TEGEMOETKOMING KOSTEN BUSVERVOER

Kom je met je leerlingen of studenten per bus, dan is er een tegemoetkoming in de kosten voor het busvervoer mogelijk. Zie hiervoor de voorwaarden.

CJP CULTUURKAART

Extra cultuurbudget ter waarde van 1000 euro als je naar Skills The Finals komt
Wil je met je leerlingen een bezoek aan Skills The Finals extra waardevol maken, dan kun je in aanmerking komen voor extra cultuurbudget ter waarde van 1000 euro die je kunt inzetten voor culturele activiteiten met je school.

GRATIS AANMELDEN VOOR HET LOB-PROGRAMMA

Meld jezelf en je leerlingen aan via het inschrijfformulier op http://www.skillsthefinals.nl. Via dit inschrijfformulier kun je aangeven op welke dag en welk tijdstip jullie naar Skills The Finals komen. Daarnaast kun je hier aanvinken of je gebruik wilt maken van de tegemoetkoming in de kosten voor het busvervoer.

Categorieën: 
Mbo