Nieuws

> Mbo-studenten hebben de stageplekken voor het uitzoeken

Mbo-studenten hebben de stageplekken voor het uitzoeken

Steeds meer bedrijven bieden leerwerkplekken aan voor mbo’ers. De roep om vakmensen wordt steeds groter. Door mbo-studenten te strikken voor bbl-opleidingen hopen de bedrijven het tekort aan vakmensen tegen te gaan. Dit meldt PZC.

Voor de bbl-banenmarkt in Terneuzen bijvoorbeeld is de belangstelling van bedrijven zo groot dat uitgeweken moest worden naar een grotere locatie. Inmiddels hebben 68 werkgevers uit onder meer de zorg, techniek, groenvoorziening en detailhandel, zich aangemeld om mbo’ers te werven voor een leerwerkbaan in hun bedrijf. Bedrijven staan dus in de rij voor mbo-leerlingen. Dat staat in schril contrast met een aantal jaren geleden, toen het voor mbo-studenten juist moeilijk was om een stageplaats te vinden.
 
De groeiende economie zorgt voor meer behoefte aan vakmensen. Als ondernemer kun je dan niet vroeg genoeg beginnen. Bedrijven kloppen nu zelfs al aan bij vmbo-leerlingen via open dagen op de middelbare school. Bijkomend voordeel is dat ze dan ook meteen de ouders kunnen aanspreken. Want de ervaring leert: als een bedrijf een jongere eenmaal binnen heeft, dan blijven ze ook vaak hangen.

Categorieën: 
Mbo