Nieuws

> MBO-studenten leren en werken in de Johan Cruijff Arena

MBO-studenten leren en werken in de Johan Cruijff Arena

De Johan Cruijff ArenA wordt vanaf 27 augustus 2018 een leerschool voor mbo-studenten Facility Management. Het stadion gaat samen met het ROC van Amsterdam en House of Hospitality in drie jaar tijd veertien talenten in huis opleiden. De studenten zullen een op maat gemaakt leerwerktraject op de ArenA-werkvloer volgen. Dit meldt ROC van Amsterdam.

De ArenA is de eerste hybride leerwerkomgeving in Nederland voor facility management studenten. De praktijkopleiding Facilitair Manager Hospitality & Events is een officiële mbo niveau 4 opleiding van het ROC van Amsterdam. 
 

Leren en Werken in de ArenA

De studenten gaan naar school in de Johan Cruijff ArenA en volgen een opleidingsprogramma dat is samengesteld door zowel praktijkprofessionals als docenten. Ze volgen werklesdagen en projectdagen waarbij ze worden begeleid en beoordeeld op de werkvloer. Op werklesdagen maken de talenten deel uit van het facilitair bedrijf van de ArenA en helpen ze mee tijdens en in de voorbereiding van evenementen die in het stadion plaatsvinden. De studenten kunnen ook op andere House of Hospitality-locaties leerstages lopen.  
 

House of Hospitality

House of Hospitality is een publiek-private samenwerking tussen bedrijfsleven, beroepsonderwijs en de gemeente in de metropoolregio Amsterdam. De partners, het ROC van Amsterdam en de Johan Cruijff ArenA, willen door de samenwerking de (zij-)instroom van jong talent op de arbeidsmarkt in deze branche bevorderen en de kwaliteit van hospitality, gastvrijheid en service vergroten. Via gezamenlijke initiatieven, concepten en trajecten rondom opleiden, innoveren, onderzoeken en ontmoeten maken partners dit mogelijk. Door maatwerk in een opleiding te bieden vanuit zowel het oogpunt van de student als de bedrijfsomgeving worden toekomstige facilitaire professionals voorbereid op de vraag in de markt. 
 

Categorieën: 
Mbo