Nieuws

> Oproep werkgevers voor Nationale Werkbezoekdag

Oproep werkgevers voor Nationale Werkbezoekdag

De Nationale Werkbezoekdag www.werkbezoekdag.nl Een inititatief van de Broekriem.

Bent u trots om anderen te laten zien bij wat voor mooie organisatie u werkt? Staat uopen voor maatschappelijke initiatieven? Of heeft u regelmatig vacatures en bent u op zoek naar geïnteresseerde en gemotiveerde werkzoekenden?

Doe mee met de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018! Meedoen is gratis, laagdrempelig en wie weet ontmoet u potentiele werknemers!

 

Nationale Werkbezoekdag

Op 21 november 2018 organiseert De Broekriem de Nationale Werkbezoekdag. Tijdens deze dag openen verschillende organisaties in heel het land hun deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Voor organisaties biedt deze dag kansen. Door mee te doen zetten werkgevers zich in de spotlight en kunnen ze werknemers enthousiast maken voor hun vak of branche. Ook laten werkgevers zien dat ze als organisatie maatschappelijk betrokken zijn. Uiteenlopende organisaties doen mee, van McDonalds tot CapGemini en van UWV tot TNO, maar ook kleine MKB-ers, ziekenhuizen en gemeenten openen hun deuren zodat werkzoekenden - op afspraak - langs kunnen komen voor een werkbezoek. Natuurlijk zou het ook mooi zijn als uw organisatie meedoet! Het aanbod is breed en De Broekriem strefet naar een grote diversiteit van organisaties uit heel het land.

Meedoen is eenvoudig

Vindt u het leuk om geïnteresseerden meer te vertellen over uw bedrijf [GS(1] of branche? Bedenk wat u op 21 november kan vertellen of laten zien, en hoe u invulling wilt geven aan deze dag. Je kunt al meedoen door het aanbieden van een netwerkgesprek van een uur. Maar een presentatie of rondleiding geven mag natuurlijk ook, daar bent u [GS(2] vrij in. Werkgevers beslissen zelf hoeveel mensen kunnen worden uitgenodigd en hoe lang het programma duurt. Geïnteresseerden kunnen eventueel om een motivatie gevraagd worden. Uiteindelijk gaat alles op afspraak. Zie deze dag dus als een kans, het hoeft niet veel tijd te kosten en u weet nooit wat het  oplevert!

 
Gemotiveerde bezoekers

Werkzoekenden worden via verschillende kanalen geattendeerd op deze dag, o.a. via het netwerk van DeBroekriem, social media kanalen en via het UWV. De doelgroep is heel breed, maar betreft vooral oprecht geïnteresseerde en gemotiveerde mensen. Vanaf 1 november kunnen geïnteresseerden zelf contact opnemen met de contactpersoon van de deelnemende organisaties.

Doet u ook mee? 

Meldt u aan op www.werkbezoekdag.nl/doe-mee  

Ook John de Wolf ondersteunt ons initiatief en heeft nog een aantal redenen om mee te doen: John de Wolf roept werkgevers op mee te doen met de Nationale Werkbezoekdag

Meer informatie

Op www.werkbezoekdag.nl vindt u alles over de werkbezoekdag. In deze animatie wordt kort het concept van deze dag uitgelegd. Heeft u toch nog vragen? Neem gerust contact op met Petra van der Vlugt via info@werkbezoekdag.nl of 06-45220160 (ma t/m do).

We kijken uit naar uw aanmelding! 

De Nationale Werkbezoekdag is een initiatief vanuit Stichting DeBroekriem, een netwerkorganisatie voor werkzoekenden (www.debroekriem.nl). Partners als UWV, Leren en Werken, MKB-Nederland, NBBU, ANBO en Oranjefonds ondersteunen de Nationale Werkbezoekdag 2018.

Categorieën: