Nieuws

> Programmareeks over laaggeletterdheid

Programmareeks over laaggeletterdheid

In Zeg eens B, het nieuwe tv-programma van NCRV, staat de komende vrijdagavonden het leven van een aantal laaggeletterden centraal. Caroline Tensen volgt hen in hun leerproces en wat zij dagelijks meemaken. NCRV heeft Stichting Lezen & Schrijven gevraagd om haar kennis te delen, te adviseren over laaggeletterdheid en kandidaten aan te dragen. De stichting Lezen & Schrijven heeft geen financiële bijdrage geleverd.

Start: Vrijdag 10 oktober
Welke zender: NPO 1
Tijdstip: 21.30 uur
Hoe vaak: Zes uitzendingen op vrijdag

Stichting Lezen & Schrijven is bijzonder blij met deze serie. Het thema laaggeletterdheid komt hierdoor in de schijnwerpers te staan. Naast de uitzending zelf is er in de tv-gidsen (met een  oplage van 1.990.334 exemplaren) deze week veel informatie over laaggeletterdheid te vinden. Niet alleen de gidsen besteden aandacht aan het programma, verschillende dagbladen en tijdschriften schrijven artikelen over de serie. Ook zal Caroline Tensen interviews geven in andere tv programma's zoals Pauw en Boulevard. Bekijk hier de trailer.
Door het tv-programma Zeg eens B wordt er verder gewerkt aan de taboedoorbreking en het bespreekbaar maken van laaggeletterdheid.
Veel kijkplezier en laat ons weten wat u van het programma vindt via #ZegeensB !

Stichting Lezen & Schrijven, 9 oktober 2014
 

Categorieën: