Nieuws

> ROC Horizon college heeft nieuwe MBO-uitblinker

ROC Horizon college heeft nieuwe MBO-uitblinker

Foto van John Schot

Een voorbeeld en inspirator voor anderen, niet alleen op school maar ook voor de samenleving. Met deze lovende woorden van de jury heeft het ROC Horizon College een nieuwe Mbo-uitblinker, John Schot (19) uit Heerhugowaard. Hij strijdt in oktober om de landelijke titel van Mbo-uitblinker. Dat meldt het ROC Horizon College.

Ongeluk

John Schot heeft een bijzondere schoolloopbaan. Hij startte in 2012 de opleiding Particulier Beveiliger bij het Horizon College, locatie Alkmaar. Ruim een half jaar later kreeg hij tijdens het uitoefenen van zijn sport motorcross een zwaar ongeluk. Hij brak zijn rug en liep een dwarslaesie op. Een lange revalidatieperiode volgde.

Doorzetten

De jury roemde het doorzettingsvermogen en de ambities van John. Want vele stages waren niet mogelijk omdat hij rolstoelgebonden is. Uiteindelijk vond John een stageplek bij de meldkamer van Spyke Security in Alkmaar en behaalde hij hoge cijfers. Zijn prestaties zijn binnen de beveiligingssector uniek te noemen; de branchevereniging moest namelijk eerst onderzoeken of hij wel in een rolstoel examen kon en mocht doen. John is nu de eerste mbo-leerling in Nederland die in een rolstoel praktijkexamen voor Particulier Beveiliger deed en slaagde.

Droom

Zijn droom is een baan bij de politie. “Ik begrijp dat boeven vangen in een rolstoel niet mogelijk is, maar er zijn genoeg functies die ik wel zou kunnen uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan werken in de meldkamer.”

Finale

Elk jaar kiest het Horizon College onder de circa 12.000 mbo-leerlingen een uitblinker. Dit jaar waren er vijf genomineerden vanuit verschillende mbo-opleidingen. De verkiezing van Mbo-uitblinker maakt onderdeel uit van de landelijke campagne Dit is mbo van de MBO Raad. De finale vindt plaats op 15 oktober. Dan wordt uit circa 50 uitblinkers van de Nederlandse roc’s een landelijke winnaar gekozen. Van 15 juni tot 12 oktober kan er op John Schot gestemd worden via deze link

Categorieën: 
Mbo