Nieuws

> Scholing werknemers in de Kinderopvang

Scholing werknemers in de Kinderopvang

Kinderen aan tafel met knutselspullen van bovenaf

Nieuwe samenwerkingsvormen van kinderopvangorganisaties vragen andere, nieuwe competenties van uw werknemers. Denk aan het versterken van communicatieve vaardigheden. Werkgevers  kunnen via FCB subsidie aanvragen voor het scholen van hun medewerkers.

Regeling Scholing aangepast en opnieuw opengesteld

Eerder communiceerde FCB dat werkgevers  in Kinderopvang tot 1 juni 2015 een aanvraag konden indienen voor Scholing. Het is Sociale Partners gelukt om in afstemming met het Ministerie van SZW de subsidie zo te herzien dat we vanaf 1 juli 2015 een aangepaste subsidieregeling open kunnen stellen.

Nu 50% subsidie voor Scholing

De nieuwe subsidieregeling maakt het mogelijk 50% subsidie te verstrekken op een scholingstraject. De werkgever draagt 50% van de scholingskosten bij*. FCB blijft zorgdragen voor de uitvoering en is blij dat op deze manier werkgevers kunnen blijven investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Let op: op=op. Wacht dus niet te lang met aanvragen.

Scholingsgids

In de Scholingsgids vind je suggesties voor getoetste opleidingen en trainingen waar medewerkers gebruik van kunnen maken. Ze zijn gericht op ontwikkeling van de uitvoerende professionals in hun huidige of nieuwe functie en voor werknemers die een belangrijke rol in de (veranderende) organisatie vervullen. Denk aan de leidinggevenden, de medezeggenschap, staf of kwaliteitsfunctionarissen.

Interesse en aanvragen

Heeft jouw werknemer een passende opleiding of training gevonden? Start dan de aanvraag voor financiële bijdrage door FCB en de overheid.** Om een aanvraag te kunnen indienen, is het nodig dat jouw organisatie onder de cao Kinderopvang valt. Geef daarom eerst je interesse aan. Wij laten vervolgens zo snel mogelijk weten of jouw organisatie in aanmerking komt voor de regeling. Alleen werkgevers kunnen een aanvraag indienen.

Download de regeling
Geef je interesse aan

Kosten

Voor scholing betaalt de werkgever per deelnemer minimaal 50% van de scholingskosten. De overheid draagt 50% bij. De maximale financiële bijdrage per deelnemer is 600 euro. Zijn de kosten hoger, dan is dat voor rekening van de werkgever.

Rekenvoorbeeld Kinderopvang
Kosten scholingstraject €1.200 €1.000 €500
Bijdrage werkgever (minimum 50% van kosten) €600 €500 €250
Bijdrage overheid (maximum 50% van kosten met max. van € 600)  €600 €500 €250

Ben je werkloos?

Dan geldt deze regeling helaas niet voor jou. Maak een afspraak bij het Leerwerkloket om te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Regeling tot 1 juni 2015

Voor werkgevers die al voor 1 juni 2015 een aanvraag hadden ingediend en afgerond: download hier de regeling Scholing in Kinderopvang tot 1 juni 2015.

Meer informatie nodig?

Lees de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Subsidieloket van FCB. Telefoon: 030 2985 366 of per mail: subsidies@fcb.nl.

** Download de regeling ‘Scholing in Kinderovang per 1 juli 2015’ voor de exacte voorwaarden.
**FCB dient alle financiële bijdragen op grond van deze regeling(en) gedetailleerd te verantwoorden aan het Ministerie van SZW. Wij vragen begrip voor de extra administratieve lasten die dit met zich meebrengt.

Categorieën: