Nieuws

> 7 jongeren gestart in project Servicemedewerker Gebouwen

7 jongeren gestart in project Servicemedewerker Gebouwen

Zeven jongeren gestart in de bouw

Op 17 december 2013 zijn 7 enthousiaste jongeren gestart met het voorschakeltraject van het project Servicemedewerker Gebouwen.

De kandidaten gaan 4 dagen per week naar het Summa College en leren daar de basisbeginselen van de verschillende onderdelen zoals: timmeren, metselen, stukadoren, tegelzetten en schilderen. Daarnaast leren zij de basistechnieken van elektro- en installatietechniek.

Vanaf begin februari 2014 gaan ze daadwerkelijk aan de slag bij de werkgever, Jansen Huybregts. Een belangrijk onderdeel van dit project is de beroepspraktijk-vorming.  Deze jongeren gaan het vak dus voornamelijk leren in de praktijk.

Dat wil zeggen dat ze 4 dagen per week werken bij het bedrijf en één dag in de week naar school gaan (BBL).

Zij krijgen voor de duur van de opleiding een arbeidscontract bij het leerbedrijf. Tijdens dit project zullen de jongeren voornamelijk worden ingezet bij de renovatie van woonhuizen.

Bij een succesvolle afronding van de opleiding ontvangen zij het diploma Servicemedewerker Gebouwen niveau 2. In principe komen ze dan in dienst van de werkgever. Doorleren op niveau 3 is natuurlijk ook mogelijk.

Lees het volledige bericht op de website van Servicepunt Leren en Werken regio Eindhoven.