Nieuws

> Inspirerende thema-avond: duurzame inzetbaarheid van personeel

Inspirerende thema-avond: duurzame inzetbaarheid van personeel

Logo Leren en Werken Leerwerkloket Zaanstreek Waterland

Op donderdag 30 januari organiseerde VOWA in samenwerking met het Servicepunt Leren en Werken en MKB-Nederland een thema avond voor ondernemers. Het thema dat centraal stond deze avond: duurzame inzetbaarheid van personeel. Dit keer met niemand minder dan Lucas Schröder, de snelste Nederlander ooit in een van de zwaarste oceaan zeilraces ter wereld: de Transat 6.50 solo oceaanrace van Frankrijk naar Brazilië. Hij liet zien hoe u ook in zwaar weer samen met uw medewerkers tot ongekende prestaties kunt komen.

Na de opening van Piet Hein Debets, voorzitter VOWA, deelde Lucas Schröder zijn ervaringen over zijn solo oceaanrace van Frankrijk naar Brazilië. In de afgelopen zes jaar is hij ervaringsdeskundige geworden in het presteren onder grote druk met minimale slaap. Met hulp van top-coaches heeft hij methodes ontwikkeld om met slaapjes van maar 25 minuten, dagen en weken achterelkaar onder druk van competitie toch optimaal te presteren in de ruwe omgeving van de oceaan. De link met het bedrijfsleven was snel gelegd. Hoe haal je het maximale uit jezelf onder wisselende omstandigheden? Hij nam ons mee in zijn leerschool op de grote oceaan.

Enkele praktische tips van Lucas Schröder om optimaal te kunnen presteren:

  • Om het maximale uit jezelf te halen, moet er een goede balans zijn tussen sprinten en herstel.Lucas Schröder training for the Mini Transat. .
  • Zorg goed voor jezelf. Laad jezelf op om die sprint te kunnen trekken. Neem juist op moeilijke drukke momenten voldoende rust om de juiste beslissing te nemen.
  • Deel je eind doel op in tussentijdse doelen. Tijdens zijn race op de oceaan stelde hij zichzelf elke dag een doel. Dat motiveerde hem zijn uiteindelijke doel (de finish) te bereiken.
  • Stel een doel voor de lange termijn, maar wees in staat om de plannen op de korte termijn aan te passen.

Na het inspirerende verhaal van Lucas Schröder vond er onder leiding van Piet Hein Debets een korte discussie plaats met Pjotr Hoekstra van Koninklijke Boon Edam, Ingrid Sluis – Servicepunt Leren en Werken, Jan Schaar- directeur  Horizon College en  Sonja de Wit – eigenaar van Magic Hair met haar stagiair Sandra Valk. Pjotr Hoekstra lichte kort de oprichting van de Boon University toe, waarbij hij het belang van investeren in personeel en kennis deelt. Sonja de Wit, kapper en eigenaar van Magic Hair gaf aan altijd stagiaires in dienst te hebben en was daar zeer tevreden mee.  

Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland

VOWA organiseerde de thema avond samen met het servicepunt Leren en Werken, het informatiepunt voor werkgevers met vragen over leren en werken in de regio Zaanstreek Waterland. De adviseurs kunnen ondernemers bijvoorbeeld adviseren in subsidies en fiscale voordelen waar u als werkgevers voor in aanmerking kan komen.

Categorieën: