Nieuws

> Studenten ROC van Twente in de prijzen bij vakkanjers

Studenten ROC van Twente in de prijzen bij vakkanjers

Een flink aantal (oud-)studenten van het ROC van Twente (MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek) heeft uitstekend gepresteerd bij de finales van ‘Vakkanjers’. Twee huidige studenten wisten zelfs een gouden medaille te behalen: Niek Post uit Almelo werd kampioen op het onderdeel CNC-frezen en Dik Vaanhold uit Haaksbergen wist hetzelfde te bereiken bij de vakwedstrijd Plaatconstructie. Ook Jeroen Stoeten uit Borne, die onlangs de opleiding Werkvoorbereider fabricage afrondde, won goud. Hij werd eerste bij het CNC-draaien.

Bij de kampioenschappen CNC-draaien en CNC-frezen bestond het podium vrijwel geheel uit studenten die hun opleiding bij het ROC van Twente hebben gevolgd. Tijdens de praktijkopleiding werd in de meeste gevallen nauw samengewerkt tussen docenten van het ROC van Twente en van STODT. Dit gold voor de nummers één bij CNC draaien en CNC-frezen, maar ook voor Maurice Nijkamp die tweede werd bij CNC-frezen en voor oud-student Carmen Nales die hier de derde prijs won. Zij was het enige meisje dat deelnam aan deze discipline. Jan Willem Nijland, de winnaar van de derde prijs bij CNC-draaien, kreeg zijn praktijkopleiding bij REMO in Rijssen.

Finale Vakkanjers

De finalewedstrijden van ‘Vakkanjers’ vonden plaats van 11 tot 14 maart jl. in de Jaarbeurs te Utrecht tijdens de Techni-Show. Er waren deelnemers in achttien verschillende disciplines. Deze finalisten vormen hét podium voor technisch talent. Afgelopen vrijdag 21 maart werd in de Fokker Terminal in Den Haag bekend gemaakt wie de prijswinnaars zijn. De studenten die de eerste prijs hebben gewonnen, mogen zich nu officieel Nederlands kampioen noemen. Van vrijwel alle disciplines gaan de winnaars naar de EuroSkills 2014, die van 2 t/m 5 oktober 2014 in Lille worden gehouden.

Nationale Onderwijsgids, 28 maart 2014