Nieuws

> TalentZ.nl brengt stagezoekers en bedrijven samen

TalentZ.nl brengt stagezoekers en bedrijven samen

twee leerlingen leren boren

In Alkmaar is door webapplicatie-ontwikkelaar CREATE de stagewebsite TalentZ.nl gelanceerd. TalentZ brengt bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen samen op één website. Het project kwam tot stand in samenwerking tussen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens een bijeenkomst in Alkmaar tekenden regionale bedrijven, onderwijsinstellingen, ondernemersverenigingen, het UWV, VNO-NCW en de gemeenten Alkmaar, Hoorn, Hollands Kroon en Medemblik een intentieverklaring waarin hun samenwerking wordt bekrachtigd. Dit meldt CREATE.

TalentZ koppelt de student op basis van vaardigheden, persoonlijke eigenschappen en opleiding aan het juiste bedrijf. Ook kan de student zijn of haar persoonlijke voorkeuren aangeven zoals stagevergoeding, reisafstand, bedrijfsgrootte en leerdoelen. Op basis van deze informatie laat TalentZ zien welke bedrijven het best bij de student passen. De student krijgt vervolgens in één oogopslag te zien waar hij/zij zich gedurende de stage optimaal kan ontwikkelen. Bedrijven kunnen daardoor snel beoordelen welke student het best bij hun organisatie past.
 
Martijn Apeldoorn (25 jaar), eigenaar van CREATE en TalentZ.nl: “Wij vinden het belangrijk dat studenten zich kunnen ontwikkelen op school, tijdens hun stage en in hun verdere leven. Een student moet continu kunnen groeien en in dat proces blijkt een geslaagde stageperiode vaak essentieel te zijn. Het is belangrijk dat het bedrijf past bij de student en bij wat de student wil leren.”

Categorieën: 
Mbo