Nieuws

> UN1EK en Albeda openen leerwerkplaats voor MBO-studenten

UN1EK en Albeda openen leerwerkplaats voor MBO-studenten

Op donderdag 7 februari gaat de Leerwerkplaats bij IKC Het Spectrum van start, een samenwerking van UN1EK en Albeda College Sociaal & Pedagogisch. De Leerwerkplaats is een beroepsgerichte leer-werkomgeving, waar studenten van de mbo opleiding Pedagogisch Werk in de beroepspraktijk van de kinderopvang worden opgeleid. De studenten van Albeda-locatie Buys Ballotlaan Vlaardingen gaan in IKC Het Spectrum onder begeleiding van een docent en een praktijkopleider aan de slag met praktijkopdrachten. Dit meldt UN1EK.

UN1EK en Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk zijn al jarenlang een goede partners in het opleiden van pedagogisch medewerkers. Een aantal eerdere samenwerkingsvormen zoals gastlessen, sollicitatiegesprekken op school, het afnemen van assessments, het gezamenlijk ontwikkelen van de BPV-gids en een proeftuin heeft geleid tot deze nauwe vorm van duurzame samenwerking en wederzijdse kennisdeling: de Leerwerkplaats. 
 
UN1EK en Albeda zien het als een gezamenlijke, maatschappelijke opdracht om studenten inspirerend en effectief op te leiden, waardoor er een goede aansluiting ontstaat met de beroepspraktijk in de kinderopvang. De integrale kindcentra van UN1EK bieden opvang en onderwijs in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De studenten maken in de Leerwerkplaats kennis met deze doorgaande leerlijn. Door zo dicht in de praktijk op te leiden kiezen sommige studenten tijdens hun opleiding met overtuiging voor werken in de kinderopvang. Andere studenten raken geïnspireerd om een vervolgopleiding tot onderwijsassistent of de pabo te volgen.  
 
De Leerwerkplaats biedt voordelen voor alle partijen: studenten van Albeda zijn verzekerd van een goede stageplaats en krijgen na het behalen van hun diploma de mogelijkheid om in dienst te treden bij UN1EK. Albeda biedt studenten een inspirerende en beroepsgerichte opleiding en UN1EK is verzekerd van de instroom van goed opgeleide pedagogisch medewerkers.