> Nieuws

> Veel belangstelling voor nieuwe Leer-werklocatie Philadelphia Zorg

Veel belangstelling voor nieuwe Leer-werklocatie Philadelphia Zorg

Philadelphia logo

Stichting Philadelphia Zorg start in september van dit jaar een Leer-werktraject in de locatie van het kantoor van Miele in Vianen. Op 3 juni vond een drukbezochte informatiebijeenkomst over het op te zetten traject plaats. In het project werken diverse partijen samen, zoals de Gemeente Vianen, UWV, Pauw-bedrijven en Werk en inkomen Lekstreek. Samen met deze partijen heeft Philadelphia de ambitie om de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten via specifieke scholing en training.

Maatwerk voor vast werk

Leerlingen krijgen een traject op maat aangeboden, waarbij hij of zij centraal staat. Er wordt gewerkt vanuit persoonlijke mogelijkheden, rekening houdend met wensen en beperkingen. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen en duurzaam behouden van (betaald) werk. De werkbegeleiders, trainers en jobcoaches streven ernaar een optimale match te maken tussen de leerling en de leerwerkplek.

Diverse bedrijven die in de buurt van de locatie gevestigd zijn, hebben al aangegeven leerlingen te willen plaatsen voor praktijkervaring.

In Miele Vianen wordt de opleiding assistent magazijnbediende/ logistiek, facilitair en horeca gerealiseerd, met een branche erkenning op niveau 1. De locatie is hiervoor bijzonder geschikt, omdat deze naast kantoorruimte, bestaat uit een 'insperience' centrum waar productdemonstraties en bijeenkomsten worden georganiseerd.

Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen voor het maken van een intakegesprek.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Karin van den Ban via e-mail k.vandenban@philadelphia.nl.

Philadelphia, 6 juni 2014

Categorie├źn: 
Mbo