> Nieuws

Nieuws

Landelijk nieuws

Zorgorganisatie Vanboeijen en SBB ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst. Als erkend leerbedrijf vindt Vanboeijen het belangrijk dat de kwaliteit van opleiden hoog is. Samen met SBB wil zij daarom een kwaliteitsslag maken in het algehele bpv-beleid.

08-09-2020 | Lees meer...
Regionaal nieuws

Vandaag, 1 september 2020, start de tweede groep jonge statushouders met ontdekken in welke branche ze in de toekomst gaan werken terwijl ze nog bezig zijn met inburgeren en een MBO-opleiding volgen. Alle deelnemers van de eerste groep hebben in februari 2020 hun arbeidsmarkt oriëntatiefase afgerond en zijn aansluitend gestart met de opleiding en stage in het door hun gekozen profiel. 

Lees hier het verhaal over de ervaring van Tiebe, een jonge statushouder uit de eerste groep.

02-09-2020 | Lees meer...
Foto: Niels de Vries
Landelijk nieuws

In Friesland kunnen mensen met vragen over een carrièrewending terecht bij het UWV en bij het Leerwerkloket Fryslân, waarin UWV, opleidingscentra, provincie en gemeenten samenwerken. Er komen al veel informatieverzoeken binnen.

Loopbaanadviseur Nelia Vos van het Leerwerkloket Fryslân, waarin het UWV, de Friese gemeenten en de opleidingscentra (ROC’s) samenwerken, merkt dat de vraag naar omscholing de laatste weken toeneemt.

,,Mensen waren eerst verlamd, maar komen nu in actie.’’ Bij het Leerwerkloket wordt naar twee dingen gekeken: wat is een kansrijk beroep en waar wordt een werkzoekende zelf gelukkig van?, legt Vos uit. Er zijn testen, gesprekken en assessments die worden afgenomen.

31-08-2020 | Lees meer...
Landelijk nieuws

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven kunnen laaggeletterden in biblotheek Kerkrade worden bijgepraat over de mogelijkheden dat te leren.

De Week van Lezen en Schrijven wordt van 7 tot en met 11 september gehouden. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen er moeite mee. Vaak hebben zij daardoor ook moeite met omgaan met een computer of de mobiele telefoon. In Kerkrade gaat het om 16 procent van de volwassen inwoners.

18-08-2020 | Lees meer...
Regionaal nieuws

Een mbo-praktijkverklaring halen bij het erkende leerbedrijf Transcargo in Roermond. En dan ook nog een contract in de wacht slepen als logistiek medewerker. Dubbel succes voor Sven Derks en Sven Merx, die ondanks de coronacrisis konden doorgaan met praktijkleren.

28-07-2020 | Lees meer...

Pagina's