Nieuws

> Verslag Webinar “Uw Loopbaan in Eigen Hand”

Verslag Webinar “Uw Loopbaan in Eigen Hand”

webinar leerwerkloket 'uw loopbaan in eigen hand'

“We leven in een samenleving waarin het niet meer vanzelfsprekend is dat u voor altijd hetzelfde beroep zal uitoefenen”

Dinsdag 4 september vond in het kader van de Maand van Leren en Werken het Webinar “Uw Loopbaan in Eigen Hand” plaats. Ook dit jaar was het weer een enorm succes! Het was volledig volgeboekt met 650 aanmeldingen, waarvan totaal 484 personen live deelnamen. Ook daarna is het nog veel bekeken, maar liefst 194 keer. Klanten beoordeelden het Webinar gemiddeld met een 7,6. Er werden verschillende thema’s behandeld tijdens de uitzending:

• Wat kan een Leerwerkloket voor u betekenen? 
• Hoe kiest u een studie die bij u past? 
• Hoe vindt u een manier om uw opleiding te betalen? 

Daarnaast was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Zo vroegen veel mensen zich af of studeren leeftijdsafhankelijk is. Jacqueline Murre zegt hierop: “Eigenlijk niet. Wat belangrijk is, is om te kijken wat er voor andere beroepen zijn die raakvlakken hebben met uw ervaring. We noemen dit zogenaamde overstapberoepen”. Verder geeft Jacqueline Murre aan dat door de technologische ontwikkeling de bekende “zware” beroepen tegenwoordig vele malen minder zwaar zijn. Het is altijd mogelijk om bij een Leerwerkloket langs de komen voor onafhankelijk advies op gebied van leren en werken.

Ook werden er vragen van kijkers behandeld tijdens het Webinar. Zo vroeg een kijker, die werkzaam is in de ICT, zich af wat de mogelijkheden voor hem zijn om uit de hectiek van zijn vakgebied te stappen. Jacqueline Murre geeft hierop aan dat dit een zeer specifieke vraag is. Is het wel zo dat de kijker de hectiek binnen de volledige ICT sector niet meer aan kan of is het zijn huidige functie? Ze raadt aan een afspraak te maken met het Leerwerkloket om zijn specifieke situatie beter uit te lichten. Een andere kijker wil graag weten wat de mogelijkheden zijn om zich om te laten scholen tot docent. Jacqueline Murre vertelt dat een van de harde eisen minimaal een HBO diploma is. Verder is het belangrijk te kijken wat voor docent je wilt worden en binnen welk vakgebied. Tot slot vertelt ze dat UWV samen met Schoolbureau voorlichtingen organiseert, waar de kijker zeker eens naartoe kan gaan.

Kortom er werden uiteenlopende onderwerpen behandeld tijdens het webinar “Uw Loopbaan in Eigen Hand.”

Heb je het webinar gemist? Je kunt het hier terugkijken.