Nieuws

> In welke regio verdien je het meest met je stage?

In welke regio verdien je het meest met je stage?

Studenten aan een tafel in het park

Bijna 20 procent van de hbo- en wo-studenten ontvangt dit jaar geen stagevergoeding. Dat is fors meer dan 3 jaar geleden, toen 10 procent van de studenten geen vergoeding voor een stage kreeg. Dat blijkt uit de jaarlijkse stagemonitor van StudentenBureau.

Gemiddeld krijgen hbo-studenten dit jaar 305 euro per maand voor hun stage, terwijl wo-studenten 254 euro krijgen.

Regio

De regio waar je stage loopt, kan veel uitmaken voor de vergoeding. Waar je vorig jaar nog het beste stage kon lopen in de provincie Zuid-Holland (gemiddeld 317 euro), verdien je in
 2016 het meest als je stage loopt in Utrecht. Gemiddeld krijgt een stagiair hier nu 344 euro. Loop je stage in Groningen,
 dan krijg je gemiddeld het minst, namelijk ‘slechts’ 194 euro per maand.

Stagemonitor StudentenBureau

Zorg versus techniek

Vrouwen krijgen vaker helemaal geen stagevergoeding dan mannen. Dit valt enigszins te verklaren door verschil in studie: techniek versus gezondheidszorg. Net als voorgaande jaren ontvangen technische en ict-studenten namelijk de hoogste stagevergoeding: ruim 330 euro gemiddeld. Studenten in de gezondheidszorg verdienen de laagste stagevergoedingen: gemiddeld 138 euro.

Zeven sollicitatiebrieven, drie telefoontjes en twee gesprekken. Dat is gemiddeld nodig voor een student om een stageplek te bemachtigen.