Nieuws

> Zoetermeer biedt hoogopgeleide, werkzoekende jongeren weer LeerWerkRoute aan

Zoetermeer biedt hoogopgeleide, werkzoekende jongeren weer LeerWerkRoute aan

Afgestudeerden die hun hoed in de lucht gooien

Als aanvulling op de huidige benadering om werkzoekenden aan werk te helpen, start er weer een LeerWerkRoute voor hoogopgeleide jongeren in de regio. Met de LeerWerkRoute biedt gemeente Zoetermeer hoogopgeleide jongeren, in principe zonder uitkering, hulp om aan werk te komen door middel van begeleiding in de vorm van trainingen op het gebied van sollicitatie-, presentatie- en netwerkvaardigheden. Op 7 september is er een voorlichtingsbijeenkomst.

Ondanks een mooi hbo- of wo- diploma kunnen jongeren al enige jaren moeilijk een baan vinden. Sinds begin dit jaar is er voor hen de LeerWerkRoute. Afgestudeerde hoogopgeleide jongeren (onder de 27 jaar) in de regio worden intensief begeleid. Wethouder Taco Kuiper: 'Afgelopen periode is gebleken dat de LeerWerkRoute de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Jongeren die vorig seizoen hebben meegedaan zijn enthousiast over het traject. Ze leren zich vol zelfvertrouwen op een unieke manier te profileren.'

Meer kans op werk met de LeerWerkRoute

Tijdens de LeerWerkRoute krijgt een groep deelnemers een handvat mee om actief en vol vertrouwen op pad te gaan. De presentatie-, sollicitatie-, en netwerkvaardigheden worden getraind in wekelijkse bijeenkomsten waar elke week een ander onderwerp wordt behandeld, zoals pitchen, het schrijven van een sollicitatiebrief, netwerken en LinkedIn. Ook bezoeken de jongeren bedrijven. Als extra middel kunnen de deelnemers een leerwerkcheque ontvangen, waarmee ze een bepaalde periode aan de slag kunnen bij een zelf gekozen bedrijf en waarmee er € 750,- netto besteed kan worden aan een opleiding.

De groep komt iedere week bij elkaar in Ter Zake Het Ondernemershuis of de bibliotheek van Zoetermeer. In samenwerking met het Werkgeversservicepunt kan direct contacten gelegd worden met werkgevers in de regio. Wel staat de zelfredzaamheid van de werkzoekenden voorop.

Voorlichtingsbijeenkomst op 7 september

Op 7 september is er een voorlichtingsbijeenkomst in Ter Zake Het Ondernemershuis. Jongeren onder de 27 jaar, in de regio Zoetermeer, met een afgeronde hbo- of wo- opleiding en zonder werk, zijn van 15.00 – 16.00 uur welkom om kennis te maken met de voordelen van de LeerWerkRoute. Aanmelden kan via Vincent Laureijs, Coördinator Leerwerkcheque, via v.laureijs@zoetermeer.nl. Op de hoogte blijven van de LeerWerkRoute kan via www.facebook.com/leerwerkroute.

Categorieën: