> Op Bootcamp!

Op Bootcamp!

Op bootcamp voor een carrièreswitch

Affiniteit met techniek kan een goede reden zijn voor een carrièreswitch. Maar hoe kóm je aan een baan als monteur, montagemedewerkers of steigerbouwer als het je aan werkervaring in de technieksector ontbreekt? Frits Luijten, eigenaar van HR- en trainingsbureau Manfri, biedt zij-instromers de reikende hand. Hij organiseert sinds deze maand in samenwerking met de gemeente Rotterdam zogenaamde ‘bootcamps’ waarin deelnemers in hooguit 10 weken worden opgeleid voor een specifieke, technische functie. Aan het eind van het traject staan bedrijven met een vacature klaar.

De bootcamps komen niet volledig uit de hoge hoed van Luijten. Ze zijn onderdeel van een groter project in de haven van Rotterdam: de RDM Training Plant, een grote, levensechte ‘oefenfabriek’ waar bedrijven in de petrochemische industrie hun mensen voor trainingen heen kunnen sturen. Ook studenten en de bootcampers van Luijten kunnen er vanaf de zomer voor opleidingen terecht. Daarmee is de bootcamp de eerste zichtbare activiteit op de oefenfabriek op het gebied van trainen en opleiden. De RDM Training Plant is een initiatief van ondernemersvereniging Deltalinqs, maar ook grote bedrijven zoals Spie, Stork, Engie, Mourik, BIS, Croonwolter&dros en Mammoet doen er aan mee.

Speed meets
Kandidaten voor de bootcamp zijn aangedragen door de gemeente en worden daarna streng geselecteerd in zogenaamde speedmeets: korte kennismakingsgesprekken tussen de deelnemers en de bedrijven die vacatures beschikbaar hebben. Op donderdag 23 maart vond de eerste plaats. “Bij die speedmeets komt het erop aan,” legt Luijten uit. Kandidaten hebben steeds vijf minuten om de juiste indruk achter te laten. Het zijn de werkgevers zelf die vervolgens bepalen welke mensen doorgaan voor de bootcamp en wie niet.

Weten wat je wil vragen is één van de tips die deelnemers krijgen in een korte sollicitatietraining voorafgaand aan de speedmeets. Daar leren ze ook dat ze alles over het bedrijf in kwestie moeten weten en dat werkgevers meestal vooral op hun houding en motivatie letten. “Die coaching vooraf is belangrijk,” vertelt Luijten. “Een werkgever wil weten: wat voor persoon zit er tegenover me? Veel sollicitanten staren zich blind op de functie zelf en het bedrijf waarmee ze in gesprek gaan. Daardoor vergeten ze hun uitstraling en valt de algehele indruk voor de werkgever alsnog tegen.”

Basisvaardigheden
Bijzonder aan de bootcamps is dat de deelnemende bedrijven niet alleen de kandidaten selecteren. Ze denken ook over de inhoud van de opleiding mee. “Bedrijven zelf weten als geen ander wat medewerkers moeten beheersen zodra ze bij hen aan de slag gaan,” vertelt Luijten. “In de bootcamps trainen wij de deelnemers op die basisvaardigheden en zorgen we dat zij de benodigde certificaten behalen. Denk aan een ATEX-opleiding, opleidingen instrumentatie en inmeten, bedradingen afmonteren en instrumentatiekabels trekken.”

De bootcamps zijn een vast onderdeel van de RDM Training Plant. De eerste bootcamp, voor de functie e&i-monteur (elektro en installatie), gaat van start op 17 april aanstaande met 10 deelnemers. De planning is om elk half jaar daarna nieuwe bootcamps aan te bieden.

door Stichting RDM Training Plant