> Rene Hensing: "Ik gun het iedereen!"

Rene Hensing: "Ik gun het iedereen!"

Terug de schoolbanken in maakte René future proof!

“De inhoud van mijn functie veranderde door alle ontwikkelingen in de ICT-wereld. Ik wist dat dit niet het werk was dat ik tot aan mijn pensioen wilde doen.”
René werkt nu als accountmanager bij Global E in Gilze, een dienstverlener op het gebied van computernetwerken, elektronische bedrijfsvoering en internet.

“Ik startte daar in een periode waarin er niet echt opleidingen waren in deze branche. Veel leerde ik op eigen initiatief, uit interesse en door veel pionieren. Ik werd na een tijdje manager. Een manager plant en regelt, maar heeft niet meer de echte technische kennis. Leuk, maar niet iets dat de rest van mijn werkzame leven wilde doen. Tijd voor verandering.” Samen met zijn werkgever koos René voor een commerciële functie. Zelf vond hij dat daar dan ook een gerichte opleiding bij hoorde.

René heeft nu de stappen zelf moeten zetten, maar had het heel fijn gevonden als hij daarbij begeleiding had gekregen van een Leerwerkloket.

 “Ik koos voor NCOI Sales A en B, sales en accountmanagement op Hbo-niveau. Een commerciële opleiding paste het beste bij mijn nieuwe functie. Met mijn werkgever maakte ik goede afspraken. Deze betaalde de opleiding en ik verbond me voor zeker drie jaar aan mijn werkgever. Ik waardeer het enorm dat mijn werkgever hier iets wilde betekenen. Ik heb een gezin met kinderen waardoor de financiële mogelijkheden om te gaan studeren niet vanzelfsprekend zijn. Je kunt het geld maar één keer uitgeven.”

De studie

Eén dag per maand naar school, studeren in de avonduren, 3 avonden per week en in examenperiodes vaak meer, bleek pittig voor René. “ De motivatie en bereidheid om te investeren had ik, maar ik had echt de rust nodig om weer te kunnen leren. Gelukkig hadden we daar een goede oplossing voor: met zijn allen op zondag huiswerk maken. Vechten om tijd in een studie te stoppen werkt niet.”

Over zijn motivatie meldt René: “ Gaandeweg raakte ik meer gemotiveerd: theorie kreeg meer en meer invulling in de praktijk. De steun die ik kreeg van mijn werkgever, NCOI en de medestudenten was onmisbaar.”

 “Ik gun het iedereen om halverwege zijn leven de kans te krijgen om een nieuwe keuze te maken. Het kan niet zo zijn dat je aan één opleiding in je carrière genoeg hebt. De tweede keer kies je veel gemotiveerder en andere overwegingen spelen een rol: wat kost het, kan je er een boterham mee verdienen, je volgt je talenten, je zoekt verbreding. Allemaal zaken waar het Leerwerkloket me mee had kunnen helpen.”

René volgt nu nog vaak kortdurende trainingen, seminars en webinars, toch sluit hij het zeker niet uit nog een keer een grotere opleiding te gaan volgen. “Ik moet nog 20 jaar!”

 Global E ontwikkelde inmiddels de Global E academie: het bedrijf maakt geld en tijd vrij om te studeren en werkt aan een continue ontwikkeling. Een leven lang leren!