Nieuws

> ROC Twente helpt 15 uitvallers aan mbo-diploma met maatwerkopleiding

ROC Twente helpt 15 uitvallers aan mbo-diploma met maatwerkopleiding

Vijftien mbo-studenten die in eerste instantie een verkeerde opleidingskeuze maakten, hebben het jaar toch met een mbo-diploma afgesloten. ROC van Twente heeft voor deze potentiële uitvallers een nieuw onderwijstraject ontwikkeld, dat hen de mogelijkheid bood een diploma op een lager niveau te halen. Daarmee hebben ze wel een startkwalificatie behaald. ROC van Twente staat in de landelijke top van ROC’s met percentueel het laagste aantal voortijdig schoolverlaters.

ROC van Twente biedt verschillende trajecten aan om voortijdig schoolverlaten te voorkomen. In dit geval hebben 15 studenten in 16 weken deelgenomen aan de opleiding Administratief medewerker. Het was een intensief traject dat begon met vier keer vijf dagen les van 9.00 tot 17.30 uur. De studenten vervolgden hun traject met drie dagen school en twee dagen stage. Op donderdag 14 juli ondertekenden alle 15 studenten tijdens de feestelijke diplomering hun diploma: een 100% slagingsscore.

Els Falkmann, coördinerend docent, over het traject: 'Het was mooi te zien dat je studenten kunt blijven uitdagen en dat ze weer geloof krijgen in hun eigen kunnen. Dit traject heeft geleid tot een 100% slagingspercentage! Geweldig!'

Categorieën: 
Mbo