Simone Appeldoorn

> Simone Appeldoorn, loopbaanadviseur

Simone Appeldoorn, loopbaanadviseur

Ik ben Simone Appeldoorn en werkzaam voor het Servicepunt Leren en Werken als loopbaanadviseur.
 
Vanuit mijn werkervaring als HR-adviseur bij MKB-bedrijven, kijk ik vaak vanuit een werkgeversbril naar motivatie van potentiele werknemers​. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. Daar waar voorheen werknemers geselecteerd werden op basis van vakkennis en vaardigheden, gaat het tegenwoordig steeds meer om de juiste competenties en motivatie van de persoon. Werkgevers gaan meer en meer op zoek naar de 'ideale' werknemer: een werknemer die zichzelf wil blijven ontwikkelen.
 
Binnen het Servicepunt Leren en Werken zie ik het als uitdaging om samen te ontdekken waar de ontwikkelmogelijkheden liggen. Dat kan betekenen dat iemand een cursus of opleiding gaat volgen om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. En dat kan ook betekenen dat iemand gaat werken aan zijn zelfvertrouwen waardoor hij zelfverzekerd aan tafel kan schuiven bij een potentiele werkgever.
 
Ik krijg veel energie van het goede gesprek voeren, inspelen op de behoefte die er op dat moment leeft en duidelijkheid geven over kansen, verwachtingen en realistisch haalbare doelen. Uiteindelijk bepaalt ieder mens zelf welke keuzes hij maakt en welke kansen hij grijpt om zijn toekomst succesvol te kunnen invullen.