> Succesvolle activiteiten

Succesvolle activiteiten

De Maand van Leren en Werken is ook deze septembermaand succesvol verlopen. Overal in het land organiseerden de Leerwerkloketten samen met hun partners laagdrempelige activiteiten om aandacht te vragen voor Leven Lang Ontwikkelen. Ook zijn er veelbelovende nieuwe initiatieven. In dit nummer van de INFO lees je onder meer over Social Return On Investment en over een Roosendaals doorscholingsproject voor thuishulpen.

Dit jaar werd de Maand van Leren en Werken voor de vijfde maal georganiseerd. Elke regio geeft een eigen invulling aan de Maand. Voorbeelden van activiteiten zijn voorlichting over kansrijke beroepen, leerwerkmarkten, taalbijeenkomsten en bustours langs bedrijven met vacatures. In de regio’s Friesland, Twente, Flevoland, Gelderland en Eindhoven vond in september tevens het Festival van het Leren plaats dat zich vooral richt op mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is.

Ook de reguliere werkzaamheden van de Leerwerkloketten gingen en gaan gewoon door. De adviesgesprekken met werkzoekenden en werkenden over nieuwe loopbaanstappen, de voorlichtingssessies en informatiemarkten, de meet&greet-bijeenkomsten met partnerorganisaties en werkgevers, de leerwerktrajecten en nog veel meer. Ook verwelkomen de Leerwerkloketten voortdurend nieuwe bedrijven die zich aansluiten bij het Taalakkoord als teken dat zij zich willen inzetten voor een betere taalvaardigheid van hun personeel.

Het onlangs verschenen Jaarbericht Leren en Werken 2018 geeft een ‘state of the art’ van wat de Leerwerkloketten doen.
 
Rieky Janssen

Plv. programmamanager Leren en Werken