Nieuws

> Taalakkoord voor terugdringen laaggeletterdheid ondertekend

Taalakkoord voor terugdringen laaggeletterdheid ondertekend

Wethouder Roelie Bosch van Onderwijs heeft woensdag 9 september het Almeers Taalakkoord ondertekend. Dat deed zij samen met vertegenwoordigers van verschillende organisaties, waaronder het Leerwerkloket Flevoland dat sinds kort op de dinsdagen gevestigd is in de nieuwe bibliotheek.

Moeite met lezen en schrijven

Wist je dat in Almere naar schatting 13% tot 16% van de volwassenen tussen de 18 en 65 jaar moeite heeft met lezen en schrijven en is er sprake van laaggeletterdheid? Dat betekent dat 1 op de 9 Almeerders moeite heeft met het invullen van formulieren, het begrijpen van officiële brieven, het reizen met het openbaar vervoer, het begrijpen van een medicijnbijsluiter en/of het begrijpen van veiligheidsinstructies op het werk. Dit maakt deze mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. Met het Taalakkoord spreken verschillende organisaties met elkaar af om zich extra in te zetten voor het terugdringen van laaggeletterdheid in Almere en om daarbij samen te werken.

Actie

Met het Taalakkoord spreken lokale en regionale organisaties met elkaar af om zich extra in te zetten voor het terugdringen van laaggeletterdheid in Almere en om daarbij samen te werken. De nieuwe bibliotheek en De Schoor hebben hiervoor in 2019 het initiatief genomen.

Quiz

Wilt u helpen met het terugdringen van laaggeletterdheid? Hoe staat het met laaggeletterdheid onder jongeren? Wat is de situatie in Almere? Test uw kennis op https://doemeemettaal.nl/quiz en/of meld u aan als taalvrijwilliger.

Klik hier voor het hele nieuwsbericht.

 

Categorieën: