> Taalvriendelijkheid op de werkvloer van Irado

Taalvriendelijkheid op de werkvloer van Irado

Dinsdag 16 april 2019 vond in Schiedam de werkgeversbijeenkomst ‘Taalvriendelijkheid op de werkvloer’ plaats, een initiatief van de Gemeente Rotterdam, de Leerwerkloketten uit de regio, de Lions en Stichting Lezen & Schrijven. Gastheer was afvalverwerker Irado. André Hertog, de directeur van Irado: “Wij weten uit ervaring dat je er als bedrijf baat bij hebt. Naast dat de medewerkers meer zelfvertrouwen krijgen, wordt ook hun ziekteverzuim lager en presteren en communiceren ze beter.”

Doen

Tijdens de bijeenkomst ‘Taalvriendelijkheid op de werkvloer’ sloten vijf werkgevers zich aan bij het Taalakkoord Werkgevers. Naast Irado waren dat de gemeentes Dordrecht, Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Deze werkgevers laten hiermee zien dat zij het belangrijk vinden dat de taalvaardigheid van hun medewerkers op de werkvloer verbetert.

Op het programma stond ook de uitreiking van de vernieuwde tool ‘Taal met Sterren’ aan SER-voorzitter Mariëtte Hamer. ‘Taal met Sterren’ is een scan voor werkgevers om de taalvriendelijkheid in hun organisatie te meten. Judith Bokhove, de Rotterdamse wethouder Taal, sprak de hoop uit dat hiermee meer werkgevers zich uitgenodigd voelen om aan de slag te gaan met taal op de werkvloer. “Het moet van denken naar doen”, stelde Mariëtte Hamer.

Lees het verslag van de bijeenkomst