> Laaggeletterdheid binnen uw organisatie

Laaggeletterdheid binnen uw organisatie

Lezen en Schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een op de negen volwassen Nederlanders is laaggeletterd. Met lezen en schrijven hebben zij problemen. Een krant lezen, een brief schrijven of een formulier invullen, lukt vaak niet. Laaggeletterde volwassenen missen deze vaardigheden. Zij kunnen daarom niet goed meedoen in de maatschappij.

Laaggeletterdheid komt voor in iedere organisatie


Ook onder werkenden komt laaggeletterdheid voor. Deze werknemers kunnen zich mogelijk moeilijk handhaven in hun eigen baan. Een betere taalvaardigheid zorgt voor meer veiligheid op de werkvloer, een bredere inzetbaarheid, een grotere productiviteit en een vermindering van het ziekteverzuim. 

Hebt u een vermoeden van laaggeletterdheid bij een van uw medewerkers, dan kunt u hulp en advies krijgen bij Stichting Lezen & Schrijven.De Stichting Lezen en Schrijven heeft speciaal voor werkgevers materialen ontwikkeld. Hiermee kunnen zij hun werknemers helpen die niet goed kunnen lezen en schrijven.

Meer weten?

Meer weten over laaggeletterdheid? Lees hierover bij de veelgestelde vragen op de site van Stichting Lezen & Schrijven. De rijksoverheid geeft informatie over het beleid tegen laaggeletterdheid, over projecten taal en rekenen en over afspraken over laaggeletterdheid. Kijk op Taalwerkt.nl voor de bedrijven die u voor gingen.

Lees ook:

aanpak laaggeletterdheid flexbranche van STOOF en
aanpak laaggeletterdheid in bedrijven van Stichting van de Arbeid