> Leerwerkbaan

Leerwerkbaan

Een leerwerkbaan is betaald werk, waarbij leren en werken wordt gecombineerd. Er is sprake van een baangarantie of baanperspectief. De leerwerkbanen zijn in beginsel toegankelijk voor iedere werkzoekende, met of zonder uitkering.

Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) 

Bij een BBL kies je voor een middelbare beroeps opleiding, die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Tijdens deze opleiding werk je 60 tot 80% van je studie. Bij de meeste BBL opleidingen houdt dit in dat je meestal één dag in de week naar school gaat. De rest van de week werk je bij je leerbedrijf.

Werkervaringsplaatsen en stage

Een werkervaringsplaats of stage is onbetaald werk, waarbij werkervaring wordt opgedaan. Het is een traject naar betaald werk en/of een eventuele vervolgopleiding. De werkervaringsplaatsen zijn in beginsel alleen toegankelijk voor uitkeringsgerechtigde kandidaten en de stages zijn altijd gekoppeld aan een opleiding.

Beroepsopleidende leerweg (BOL)

Een BOL is een middelbaar beroeps opleiding, waarbij je de hele week naar school gaat. Tijdens de opleiding doe je praktijkervaring op wanneer je op stage gaat bij een erkend leerbedrijf.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden of bent u op zoek naar een leerwerkplek? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs of bekijk de vacatures in deze regio op de website.