> Werkgever

Werkgever

Als werkgever wil je de juiste mensen op de juiste plek hebben. En gemotiveerd personeel. Ook wil je kennis en ervaring binnenboord houden en aantrekkelijk zijn voor potentiële werknemers. Eigenlijk meer dan ooit, nu goed personeel schaars is. Bij al deze wensen zijn twee dingen essentieel: scholing en (persoonlijke) ontwikkeling van werknemers. Wij kunnen jouw organisatie daarin adviseren. Kosteloos en vrijblijvend.

Wij kunnen jouw organisatie helpen met

 • Advies over om-, her- of bijscholing van personeel
 • Advies over de combinatie leren & werken
 • Advies over het aanbieden van een leerwerkbaan
 • Advies over mobiliteit
 • Advies over herplaatsen van personeel
 • Advies voor verbetering van taalvaardigheid van personeel
 • Advies over aantrekken van (geschoold) personeel
 • Een leerwerkarrangement op maat
 • Advies over financiële regelingen

Scholing aanbieden

Leerwerkloket Fryslân is dé schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven. Wij weten als geen ander welke opleidingsmogelijkheden en financiële regelingen er zijn. En waarom scholing een goede investering is.

5 redenen om te investeren in scholing
 1. Scholing tilt je organisatie naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot betere producten en dienstverlening.
 2. Scholing houdt scherp. Stilstand is achteruitgang in een wereld waar (technologische) ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Door te investeren in kennis blijf je de concurrentie een stap voor.
 3. Scholing verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn competenter, beter gemotiveerd en melden zich minder vaak ziek.
 4. Scholing motiveert en bindt werknemers. Goed (geschoold) personeel is moeilijk te vinden. Door werknemers op te leiden zorg je voor doorstroming en houd je kennis en ervaring binnen het bedrijf.
 5. Scholing maakt de organisatie aantrekkelijk. Je laat zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt en investeert in je personeel. Dat maakt de organisatie aantrekkelijk voor mensen van buitenaf.

Contact

Heeft u een vraag over scholing en/of beroep, scholen van zittend personeel, het aantrekken van (geschoold) personeel, leerwerktrajecten, het aanbieden van een leerwerkbaan, het ervaringscertificaat, herplaatsen van personeel en/of de financiering hiervan? Neem dan contact op met het LeerWerkLoket Fryslân,  adviseur Ruth Karakaya, 06 - 31 74 68 33, ruth.karakaya@lerenenwerken.nl 

Taalvaardigheid verbeteren - profiteer van het Taalakkoord

Het Taalakkoord helpt werkgevers aandacht te besteden aan taal op de werkvloer. Bijvoorbeeld om laaggeletterdheid te bestrijden. Wist je dat meer dan 700.000 werkenden moeite hebben met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands? Zij kunnen zich daardoor minder goed ontwikkelen. Met het Taalakkoord neemt het ziekteverzuim af, werken medewerkers veiliger, worden er minder fouten gemaakt en gaan de productiviteit en de kwaliteit omhoog.

Animatie: Wat kan het Taalakkoord voor jou betekenen?

Video: Ervaringsdeskundige Taalakkoord aan het woord

Handige links

Contact

Heeft u een vraag over scholing en/of beroep, scholen van zittend personeel, het aantrekken van (geschoold) personeel, leerwerktrajecten, het aanbieden van een leerwerkbaan, het ervaringscertificaat, herplaatsen van personeel en/of de financiering hiervan? Neem dan contact op met het LeerWerkLoket Fryslân, via adviseur Ruth Karakaya, 06 - 31 74 68 33, ruth.karakaya@lerenenwerken.nl