Nieuws

> WERKmarkt in gemeentehuis Brummen voorziet in behoefte

WERKmarkt in gemeentehuis Brummen voorziet in behoefte

Leren en Werken Stedenvierkant WERKmarkt Brummen

Dinsdag 10 oktober was het Brummense gemeentehuis het decor voor de eerste WERKmarkt in Brummen, georganiseerd door UWV en de gemeente Brummen. Twintig lokale werkgevers en een groot aantal werkzoekenden hebben elkaar gesproken. 

Tijdens de banenmarkt konden niet alleen werkgevers en werkzoekenden met elkaar kennismaken. Voor werkzoekenden was er gelegenheid om advies in te winnen bij professionals die al in een bepaalde branche werkzaam zijn. Ook konden werkzoekenden portretfoto’s voor bij een CV laten maken door een professionele fotograaf en was de CV-dokter present voor een persoonlijk advies.

  • De stand van Leren en Werken Stedenvierkant was ook bijzonder in trek. Veel werkzoekenden hebben informatie gevraagd en gekregen wat de mogelijkheden zijn om te Leren en te Werken en tips gekregen over financiën, testen, opleidingen en cursussen.

Wethouder Jolanda Pierik

Wethouder Jolanda Pierik, die voor aanvang de lokale werkgevers toesprak, kijkt met voldoening terug op de bijeenkomst. ‘We zijn heel blij met het enthousiasme van werkzoekenden en werkgevers. Er zijn veel contacten gelegd en we kijken ernaar uit om te zien hoeveel vacatures door deze contacten ingevuld kunnen worden. Daar waar we als gemeente of UWV iets extra’s moeten faciliteren om een goede match mogelijk te maken, doen we dat graag.’‘Gemeente en UWV willen zoveel mogelijk mensen ondersteunen om weer in hun eigen inkomen te voorzien. Zo’n gevarieerde banenmarkt is daarvoor een mooie gelegenheid. Ik ben blij dat er een groep betrokken en enthousiaste lokale werkgevers aanwezig was. Want we willen niet alleen werkzoekenden, maar zeker ook werkgevers zoveel mogelijk ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt en gemotiveerd personeel.’