Nieuws

> Werkzoekenden en Werkgevers ontmoeten elkaar op de WERKmarkt in Apeldoorn.

Werkzoekenden en Werkgevers ontmoeten elkaar op de WERKmarkt in Apeldoorn.

WERKmarkt Apeldoorn 26 okt. 2017

Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar op Werkmarkt

Op dinsdag 24 oktober vond de Werkmarkt plaats, een samenwerking tussen UWV en Werkbedrijf Lucrato waar werkgevers en werkzoekenden uit de regio Apeldoorn elkaar konden ontmoeten. De Werkmarkt vond plaats op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. In totaal zijn er 28 werkgevers en 425 werkzoekenden geregistreerd.

“Ongeveer de helft van de bedrijven is niet van plan mensen met een beperking in dienst te nemen”, zo luidde het rapport van het SCP (sociaal cultureel planbureau). De werkgevers die met een stand op de Werkmarkt stonden denken daar anders over. “We vissen met veel werkgevers in dezelfde vijver en de juiste mensen zijn lastig te vinden. Met onze vakschool kunnen wij mensen met een afstand tot werk omscholen en zo proberen we om de krapte op de arbeidsmarkt te overbruggen”, aldus Sanne Marbus van Cottus, een van de werkgevers aanwezig op de Werkmarkt.

Werkzoekenden konden hier gesprekken aangaan met verschillende werkgevers, een professionele profielfoto laten maken en zich breder oriënteren op de arbeidsmarkt.

Een van de werkzoekenden laat weten onder de indruk te zijn van de drukte: “Ik kreeg een uitnodiging van UWV. Ik had er vooraf geen verwachting van, maar het is een laagdrempelige manier om met werkgevers het gesprek aan te gaan”.

Ook was er veel animo bij de Leren en Werken stand. Veel deelnemers willen graag weten wat de mogelijkheden zijn om te werken icm leren. Daarnaast kregen ze veel informatie waar de vacatures te vinden zijn, de financiele mogelijkheden en testen.

De opening van de Werkmarkt werd verricht door Marianne Lentz, regiomanager UWV regio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe en Gerrie van Sunder, algemeen directeur Werkbedrijf Lucrato i.o.. Voor Werkbedrijf Lucrato is het de eerste keer dat ze een Werkmarkt in samenwerking met UWV organiseren: “We hebben samen de verantwoordelijkheid om mensen met een afstand tot werk in de regio te blijven informeren over de arbeidsmarkt van vandaag. Dat geldt ook voor de werkgevers uit de regio. Zij krijgen zo een beter beeld van de hedendaagse werknemer.”, vertelt Gerrie van Sunder.

Een mooie impressie van de werkmarkt is gemaakt door RTV Apeldoorn. Deze is te zien op Youtube