Nieuws

> YOUR TOUR succesvol!

YOUR TOUR succesvol!

Afbeelding van jongeren die oefenen met Techniek tijdens YOUR TOUR

Werkloze jongeren leren waar werk te vinden is

Er is veel werkgelegenheid in de Zeeuwse bouw en techniek. Jongeren hebben dit niet altijd in de gaten en daarom toerde Leerwerkloket Zeeland met de jongeren door de provincie. Tijdens de rondrit, 'Your Tour' genoemd, zijn er verschillende stops bij bedrijven en instellingen.

Tijdens 'Your Tour' konden de jongeren verschillende beroepen uitproberen door middel van kleine workshops. Bij Bouwmensen Zuidwest in Goes konden ze ruiken aan de beroepen van metselaar, stukadoor, timmerman, schilder en installatiemonteur.

"Deze jongeren zijn hard op zoek naar een baan, maar komen er niet altijd uit", vertelt Lieselot Goudzwaard, adviseur bij het Leerwerkloket Zeeland. "Wij hebben een breder netwerk en kunnen de schakel zijn tussen bedrijven en de werkzoekenden."

Het is de eerste keer dat het Leerwerkloket op deze manier jongeren kennis laat maken met het bedrijfsleven. Er is nu aandacht voor jongeren tot een jaar of dertig, maar Goudzwaard verwacht in de toekomst nog vaker met een bus door Zeeland te rijden. "We hebben veel aanmeldingen gehad van dertig-plussers. We willen voor hen in de toekomst ook graag een tour organiseren. Daar is duidelijk behoefte aan."

Het tochtje langs de Zeeuwse bedrijven lijkt vooralsnog goed te werken: veel jongeren krijgen een beter idee van wat ze kunnen verwachten bij een toekomstige werkgever. En sommigen komen erachter dat ze niet bij een bepaald bedrijf willen werken. "Dat is ook winst," aldus Goudzwaard. "Een belangrijk onderdeel van een baan kiezen, is weten wat niet bij je past. Zo zijn we toch weer een stapje verder gekomen."

BRON: Omroep Zeeland
http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/100988/Werkloze-jongeren-leren-waar-w...