Nieuws

> Zet in op taal

Zet in op taal

Wij zetten in op taal

Meer dan 700.000 werknemers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Zonder voldoende taalbeheersing is verdere ontwikkeling van een medewerker vaak lastig. Als werkgever kunt u eenvoudig bijdragen aan de verbetering van taalvaardigheid van uw medewerkers.

Taalakkoord van Leren en Werken

Taalakkoord

Taal is een belangrijke werknemersvaardigheid. Beperkte en geringe kennis van taal, kan zorgen voor lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim, veiligheidsproblemen, verminderde doorgroeimogelijkheden en vormt uiteindelijk een financieel risico voor uw bedrijf.

Binnen het Taalakkoord verbeteren werkgevers de taalvaardigheid van hun medewerkers. Samen met andere werkgevers in Nederland investeert u in taal. Door het bespreekbaar te maken, uw werknemers te scholen en opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen.

Financiering

Financiering Nederlands op de werkvloer

De kosten van een training Nederlands op de werkvloer komen primair, net als de kosten van trainingen van andere werknemersvaardigheden, ten laste van uw opleidingsbudget.

Investeren in de taalvaardigheid van werknemers kost uiteraard geld. Maar het levert ook baten op. Zie hiervoor de argumentenkaart in de bijlage. In een studie van Capgemini zijn drie bedrijven in de schoonmaakbranche die geïnvesteerd hebben in taaltraining op de werkvloer onderzocht. Conclusie: er zijn veel baten. Een deel daarvan kan in geld worden uitgedrukt, een ander deel niet.

Meer weten? Neem contact met op met Titia Fluks, adviseur bij Leren en Werken Midden-Brabant (titia.fluks@lerenenwerken.nl)